Kuten muissakin hoidoissa, jalkahoito pyritään tekemään asiakkaan ongelmien mukaan. Aikaa on käytettävissä rajoitteellisesti, joten joissakin tapauksissa asikkaille kannattaa suositella heti seuraavaa aikaa. Hoito kannattaa aloittaa siitä, missä on eniten tekemistä. Mikäli kovettumia on paljon niin kannattaa aloittaa niiden hoitamisesta. Vastaavasti paksuista ja pitkistä kynsistä, mikäli kokee niiden tarvitsevan enemmän hoitoa.
Hoitajan tulee miettiä, miten asiakas saa hoidosta eniten irti. Kovettuneille kantapäille voi esim. levittää hoitavan voiteen ja peitellä sen pyyhkellä, sillä välin kun hoitaa toisen jalan kynsiä. Näin jalkapohja ehtii pehmittyä hieman enemmän ja voiteet imeytyä hyvin.
Jalkahoidon työvaiheet:
- Paikan huolellinen valmistelu, tarvittaessa hoitotuoli peitetään pyyhkeellä, tarvittavat jalkahoitovälineet ja voiteet otetaan valmiiksi esille
- Jalat desifioidaan ja tehdään analyysi
- Asiakkaan jalat kylvetetään. Kylpyaika 5-10min. Diabeetikoilla vain 5min.
- Jalat ja varpaan välit kuivataan huolellisesti
- Jalkojen raspaus ja kovettumien poisto veitsellä
- Kynsien ja kynsinauhojen hoito
- Hieronta
- Loppuvoiteen levitys (erilaisiin ongelmiin omia hoitovoiteita)
Omia mietteitä hoidon tekemisestä
Jalkahoidon olen kokenut alusta asti kivaksi. Oma silmä on jalkahoitoja tekiessä kehittynyt ja osaa jo paremmin miettiä, mikä on paras mahdollinen hoitotapa. Haastavaa on säilyttää ergonomia hyvänä, mutta onneksi omaa ja asikkaan tuolia voi säädellä. Pitää muistaa hoidon aikana ajankäytön rajallisuus ja keskittyä ensin isoimpiin ongelmiin.
![]() |
Kovettumien poistoa |
![]() |
Jalkojen hierontaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä tähän kommenttisi :)